Tuesday, June 7, 2011

Orang berjubah putih bagi minyak ape ???!



Fuh.PENAT.. penat kot hari ni. Kelas sampai petang. Then, pegi pasar malam. COp. Pasar malam? Haaa.. Masa aku tengah berjalan-jalan kat pasar tu, aku ada nampak orang lelaki berjubah putih! Berkopiah?! Dan bagi minyak macam minyak wangi kecik tu kat orang ramai.?? Free Of Charge derrr..! Gila aku takut kot, tetiba hulur-hulur minyak kat kita kan. Eeee..

Agak-agak nya lah kan, minyak tu minyak apa ek? Aku musykil tau. Ye lah. Cuba korang bayangkan. Lelaki berjubah putih, bagi minyak kat orang tanpa mintak duit dan cakap apa2. Pelik tak? Aku takut tu minyak guna-guna jer. Bahaya weh! Tapi itu pendapat aku jer. Mana lah tau memang baik minyak tu ke, mana lah aku tau kan. Cuma hati orang ni kita tak tahu. Dia ada niat yang tak baik mungkin? Tak tau laa.. Hehe




Pe2 pun, aku baru balik from meeting Debat. Bukan pendebat okay. Pegawai delegasi sahaja. Ingat aku pandai debat-debat ni.? Orang tinggi suara sikit pun, dah kecut perut aku. Kot. Haha

P/S : Mak and ayah aku pernah berpesan : Kalau orang berjubah tanya jangan jawab. Sebab takut pukau. Takut jugak aku. Pasal memang ada kes kan before ni. Aku tak kata suma orang berjubah jahat okay. No. Tapi, orang jahat ni yang berselindung supaya nampak jadi baik. And I hate it!

6 comments:

RedVixen said...

errkk... menakutkan!

Siti Suriani said...

sangat2 menakutkan..hehe

Kaki Wayang said...

selalulah bertasbih yer..insyaAllah..ianya akan jadi pelindung diri..

Siti Suriani said...

yerp..betul tu.. :)

FasiHaH SupiaN said...

hmm, macam2 lah manusia skrg nie...

Siti Suriani said...

tu lah.. manusia2...