Tuesday, June 28, 2011

BERSIH ? Kotor adalah kot!

Assalamualaikum semua.



Aku baru lepas tengok berita TV3. Berita utama. Pasal BERSIH. Apa BERSIH ni? Mesti semua orang dah tau apa itu BERSIH ni kan? Kalau nak tau apa itu BERSIH sila click sini sebab aku malas nak explain disebabkan ramai yang dah tau. Tak mungkin tak tau kan? Erk. 


Pendapat aku lah kan. Tak perlu lah nak susah-susah buat perhimpunan haram macam ni. Cuba bayangkan kalau ada perhimpunan macam ni. Tak ke lebih kurang macam berperang? Hoho. Menda2 macam ni menyusahkan orang lagi ada lah. Kan? Cuba tengok kat Thailand tu. Ingat? Semua pakai baju merah. Siap ada bom lagi. Sampai kan penduduk situ nak keluar rumah pun takut. Diorang nak Malaysia jadi macam tu jugak ke? Nak biarkan semua orang takut nak keluar rumah.? Siap ada baju lagi kaler kuning kan? Err.


Ini Malaysia lah weh. Yang nak bagi susah hidup orang tu kenapa? Kita negara demokrasi. Tunggu lah pilihanraya kalau nak sangat kuasai Putrajaya sana tu. Negara ada undang2 beb. Aku bukan nak menangkan kerajaan or apa. Tapi bila orang yang bijak pandai pun dah macam tak pandai sebab nak gulingkan kerajaan disebabkan kalah dalam pilihanraya nanti. Ape kes bro?? Dah kalah tu kalah je lah. Yang nak pergi guling2 tu buat ape? Baek kau tolong mak ekau guling cili kat rumah jadi sambal lagi bagus. Hahaha.


Haishh.., Tengok. Pusat pelancongan from China pun tak jadi nak datang sebab dengar ada perhimpunan haram ni. Rugi dah kat situ almost RM1million. Itu baru sikit. Investors lain? Haa? Jawab2.. Bayangkan. Kalau ramai orang pergi kat perhimpunan HARAM tu kan. Nanti lori2 yang bawak beras ke, gula ke, barang2 makanan from outside sana, takut nak datang Malaysia sebab menda2 macam ni lah. Kat dah susahkan orang tu! 


Fuh. Emo sekejap.haha Kita orang Malaysia. Negara dah aman. Dah tak perlu Perhimpunan2 ni. Cukup lah ada perhimpunan masa dekat sekolah dulu. Lagi aman. Ngeee~


Lagi satu, tolong jangan nak kotorkan KL tu. Kalau dah rajin sangat, baik tolong DBKL kemas KL tu jadi bersih dari sampah-sampah yang ada.Lagi bagus! xD


Nama je bijak pandai. Belajar tinggi-tinggi. Tapi bodohnya tak pandainya bertingkat-tingkat.


Maaf di atas kata-kata yang tak memuaskan.. :)



Saya sayang negara saya..
MALAYSIA.

:):):)

5 comments:

isyam mirah said...

yes!!..miraH sokong..
bkn ny dpt pe3 pom wt mcm tu..lg kotor ad la sbb mst ad yg buang sampah merata2..rugi kn negara sndri je..pk xpkai akal la tu..name je BERSIH, tp xnampak bersih pom kt stu..grrr~~

baik dok umah je..

CintaZulaikha said...

tak suka perhimpunan cenggini..ko dpt apa ajer klu buat cenggini...ce citer..

Siti Suriani said...

haha..mirah.. kite berblogging lgi besk kann ..:p

zu .. dpt pnat. hahaha

Bro ahmad said...

dunia blog pun ada yang suport bersih nih huhuhu

Siti Suriani said...

kan. ntah ape2 jer. nway. biarkan lah.. kitat gk apa kesan dy nanti.. :)