Tuesday, May 31, 2011

Ramainya budak baru..!

Assalamualaikum..


Wah. Semalam aku tak dapat pun nak berblogging atas sebab line UiTM tak berapa betul sekejap..Ngee~

Tadi lepas kelas, aku n adik aku pergi bank. Kat situ ramai lah pulak adik-adik yang nak amek duit ke apa ntah. Aku tau, diorang budak-budak baru UiTM. Sebab nya. Ada la 2 3 orang budak laki ni. Tak pernah jumpa kot. Dengan peramah nya diorang berkenalan. Soklan2 bese kalau nak berkenalan tu kan :

Ko budak mana ah?
Ko dulu sekolah mana eh?
Ko kat UiTM jugak eh?
Ko amek course ape?
Weh, duit PTPTN dah masuk belom?
Eh. Ko dah daftar ke belom PTPTN?
Nanti nak balik U dengan apa ek? Bas kunyit tak nak datang la.




Haha.. Kelakar2. Tapi aku kesian jugak ngan budak2 ni tadi. Sebab aku tau bukan dekat nak cari transport kalau dari bank nak pergi bandar tu.

Then, kat luar bank tu ada sorang mak cik ngan 2 orang anak dia. Ya Allah. Sedih giler aku tengok anak-anak dia. Serius aku terasa kot. Sedih betul. Tak tau kenapa. Mungkin sebab anak-anak dia kecik lagi kot. Mak cik ni jual sabun dengan minyak kat tepi bank tu. Lastly, aku cakap kat adik aku, beli je lah sabun tu. Yang lebih dia tu kira halal. Sayu gile kot weh tengok anak-anak dia tu. Hurm.

Aku selalu pergi kelas dengan mereka..:)

Pastu, time balik tu, ramai jer budak-budak baru ni nak pergi kelas. Dari kolej tu kena lalu jambatan kat tasik. Pastu baru la sampai kelas. Pastu, time2 ni lah aku teringat zaman aku dulu. Jalan kaki 10 minit nak pergi kelas. Dengan kawan-kawan. Kat jambatan ni banyak giler kenangan aku. Sebab kalau aku nak kuar or gi kelas, of coz lah kena lalu jmbatan tu! Hehe..Nak lupa kan, sayang. Kalau tak lupa, sedih. Haha. =.=' poyo jer.. :p

Haa.. berbalik kepada cerita aku tadi, apa yang pasti, hari ni memang ramai budak2 diploma sebab before ni, tak de orang pun melainkan budak-budak degree. Kan diorang habis paper awal hari tu. :)


Nway., Kepada bebudak baru, belajar betul-betul yer.. Jangan main-main belajar tu. Masa awal-awal ni lah nak score. Nanti dah last2 makin susah. Haa..

:):):)


3 comments:

Eza Boom Boom :) said...

bestnyer, dah convo..Uitm mana dulu? Eza pun uitm.. :).betul2...kena score time smester-smester awl ann..Salam kenalan:)

SofieyAzwa said...

Teringat time mula2 masuk u dulu.. Sukeee

Siti Suriani said...

Eza : ni konvo taun lepas..hehe siti konvo kat dungun jer..:)

Sofiey : bes kan masa mula2 masuk u dulu..kan..kan..kan.. hehe