Monday, May 23, 2011

Cerita Kreatif Aku Bersama Ben Ashaari



Nisha OTW ke LRT

Nisha : Adoyaii.. Lambat dah aku ni.. Nak dekat kul 8 dah ni!! Dah laaa hari ni ada interview nak jadi eksekutif akauntan.. Ni sume pak cik teksi ni punya pasal lah ni! Lambat sangat nak amek aku... Aku kata pukul 7. Dia datang kul 7.40! Ish..

Lari punya lari lepas beli tiket train. Tetiba Nisha terlanggar ngan sorang mamat ni dekat depan tempat beli tiket. 2 3 keping fail yang dibawa Nisha pun terjatuh. Berselerak.

Nisha : Eh. Awak ni! Tak nampak ke saya dah lambat ni?? Saya ada interview tau tak kejap lagi! Yang awak pergi langgar saya ni kenapa? Mata letak kat mana? Ish!

Areliff : Hello sis! Saya peduli apa ngan interview awak tu? Awak yang langgar saya, nak kata saya salah pulak?? Patutnya awak yang kena mintak maaf kat saya okay! Awak tak nampak saya tengah Kupas Oren ni????

Nisha : Ah. Gi Kupas Oren tengah 2 jalan tu pasal apa?? Bukan nak mintak maaf! Dah laa ..! Saya dah lambat ni!!

Nisha berlari ke tempat train tanpa menyedari tiket nya dah terjatuh sekali tadi.

Areliff : Eh.. Tiket awak?? Yang lari tu pasal ape? Tiket ada kat aku. =.='

Nisha pun berlari nak pergi naek train. Tetiba :

Nisha : Eh. Mana pulak aku punya tiket ni? Alamak.. Adoi! Macamana ni. Aku nak gi interview ni.. Mak!Ayah!Waa.. Tiket Nisha dah hilang!

Nisha menangis. 

Maggiboy : Kak. Kenapa kak menangis.


Si cilik menegur. 

Nisha : Tiket akak dah hilang dik.

Maggiboy : Ada abang hensem tu bagi tiket ni kat kakak.


Nisha : Ha? Abang hensem?

Meggiboy : Haah. Dia cakap. Sori pasal dia langgar dia tadi.

Nisha : Oh. Yeke. Terima kasih ye adik.

Nisha pun memasuki train dengan gembira. Tapi serba salah.

Lalu train itu pun bergerak dengan lajunya. Selaju impian Nisha untuk sampai ke tempat tujuan nya. 


Dalam train. 

Nisha : Hurm. Kesian pulak aku tengok dia tadi. Tak pasal2 kena marah ngan aku. Tapi kalau tengok balik. Macam muka Abg Ben Ashaari pun ada. Macam muka Ashraf Muslim pun ada. Hensem. (gelak Nisha dalam hati.) 

Dah sampai ke destinasi. Firma akauntan Big Gigi Luna Lanun.

Nisha : Fuh. Nasib bek tepat pada masa.

Setiausaha Fara : Cik Nisha? Sila masuk untuk interview.

Nisha : Oh. Baik. (nasib baik tul sempat)

Nisha pun masuk ke bilik pejabat.

Nisha : Assalamualaikum.

Pihak temuduga tu pun palingkan muka nya pasal kerusi tu mengadap tingkap.

Areliff : Waalaikumusalam.
Nisha : Awak????????Yang dekat terminal LRT tadi????

Lalu Nisha pun terkejut pasal Areliff tu rupanya lelaki yang dia terlanggar tadi. Rupanya Areliff tu CEO! 


Lastly.. Nisha pun dapat kerja kat Firma Big Gigi Luna Lanun. And diorang bercinta. Inilah kisah pendek Cinta Pandang Pertama Di Terminal LRT bersama Buah Oren.


Pelakon-pelakonnya :
Firma Big Gigi Luna Lanun
Setiausaha Fara
Meggi Boy
Nisha
Kupas Oren
Areliff
Pelakon Tambahan :
Abg Ben Ashaari
Asyraf Muslim

13 comments:

Macamkupasoren.blogspot.com said...

BEST GILA. HAHAHA

Siti Suriani said...

Hahaha.. ley laa siti jadi penulis skrip kan3.. :p

Encik Bedak Sejuk said...

HAHA...

XBOLEH BELAH... :D

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhh anak Mak Dara si Maggiboy pon ade dlm citer ni.. mak sukaaa

missunguviolet said...

macam cita novel la pulak . haha ! so sweet :D

rizaros said...

asyraf muslim tu xtahan..hahahha
datang dr blog abg ben :)
jom follow sy jgak di rizaros.blogspot.com untuk semangat sy.. thk u.. :)

LUNA LANUN said...

saya datang, saya baca, saya follow...

NiSha said...

waahh nisha jadi pelakon utama la.. tegelak baca.. nisha mmg kelang kabut mcm tu pun... kakakaka..
tq..
hehehe like cite best..

Siti Suriani said...

Haha.. Sumer idea ni dtg tibe2.. Siti bace pun Siti tergelak jugak.. :p

Ni sumer pasal dah bnyak baca novel punyer pasal lah kot kan.. :p

fara said...

best nyaaaaa ! suka fara short story siti . mcm novel ! hihi

Siti Suriani said...

Haha.. Fara jadik setiausaha kan.,. :p

adam narzuan said...

best citer nie..

Siti Suriani said...

mmg bes..