Sunday, May 22, 2011

CM2 : Kalau lah saya seorang pengarah filem

Kalau lah aku jadi pengarah filem?? Wow.. Macam Ahmad Idham? Afdlin Shauki? A.Razak Mohaideen? Yusri KRU? Or....Chris Columbus? Alfonso Cuaron, Mike Newell, David Yates. Wah.. Besnyer kalau aku ni pengarah filem cam diorang ni kan..





Tapi tu lah. Takde bakat nak buat filem. Nak buat karangan pun berterabur. Ni kan nak buat filem. Kalo stakat tulis dalam blog ni tak pe lah jugak kan. Cikai2 jer.. Tak yah susah2 nak pikir badget. Jalan cerita yang sesuai sumer2 tu kan.

Tapi lah kan. Andai kata aku jadi pengarah filem lah kan.. For sure aku nak dapat income dari filem aku tu berjuta-juta. Paling-paling pun RM 100 000 000. Fuyohh.. Kaya aku. Kaya..!



Pelakon utama mesti lah Lisa Surihani. Dia cantik. Comel. Pandai berlakon lak tu. Suh dia berlakon sekali ngan Mia, anak angkat dia yang comel tu. Hehe. Pastu kan.Pastu kan. Hero dia kena lah hensem. Tegap. Contohnya Asyraf Muslim. Wah. Baek aku jadi pelakon gantikan Lisa camni. Haha.

Aku nak cerita aku ni ala-ala citer Korea. Pastu campur sikit ngan Hindustan. Kan.kan.kan. Ada kelainan sikit. Nampak gak kreatif nya. Kalau korea diorang kena gaduh-gaduh dulu. Pastu baru diorang suka sikit demi sikit. Wah. Romantik nya. Haha. Pastu Kalau Hindustan lak. Ada orang menari-nari tu. Romantik sikit kan. Tarian dia tu aku nak cam ala-ala Om Shanti Om. Keh3..





Haa.. Ingat senang nak cari duit buat filem?? So, aku nak mintak tajaan dari suma syarikat yang besar2 tu kan. Ley gak aku promote company diorang. Pastu. Cita-cita aku mungkin tercapai kot.

Err.. Tapi. Mungkin dalam mimpi. Sebab itu sume cuma angan2 yang memang tak pasti. Sebabnya. Ingat aku ada bakat ke nak jadi2 pangarah ni? Jadi pelakon tu boleh lah.

Akhirnya. 100 penulis dah berjaya buat aku tambah agi satu entry kat blog aku yerp..

So. Sape2 yang nak join.. Click kat bawah ni okay..




Nak tag :



8 comments:

NuReLLe said...

ahahaha..jap2 nak bygkan..pelakon korea..lari2 kat atas bukit nyanyi2 mcm dalam cte hindustan...:D

Siti Suriani said...

haha..kan3..mesti comel.. kuch kuch ho ta hai... :p

ceritasekupang said...

mesti menarik filem yang akan dihasilkan oleh sabrina nanti kalu jadi pengarah filem...

Siti Suriani said...

Nanti mesti rinaa femes sbg pengarah filem terkenal kan.kan.kan.. Pastu sampai orang luar negara pun kenal especially orang korea n india. Wah.. berangan jauhh tu,, :p

►AdamXis◄ said...

assalam...aik ini segmen menulis minggu 2 kan?...adam dh uat...hehehe.kalaulaa Lisa Surihani berlakon...mesti laku habis...hehehe

Siti Suriani said...

haah..mggu 2 punyer.. tapi still leh kejar kan? tau xpe.. nak2 kalo asyraf muslim lak blkon..wah..suke3... :p hehe

100penulis said...

bab duit pengarah xperlu risau.. producer blh sediakan.. tunggu pengarah perah otak je.. haha berangan macam betul2 plak dah

ok entry ni pun da masuk senarai

Siti Suriani said...

Okeyh.. Deal okay! :p