Tuesday, May 24, 2011

CM5 : Wahai Pembuang Bayi, bacalah ini.

'Pembuang bayi?? Bunuh bayi? Kau dah jadi pembunuh!'




Zaman sekarang ni kan. Dah terlampau banyak berita-berita yang kita dengar tentang pembuangan bayi. Apa ni? Tak sayang ke dengan baby2 comel ni. 9 bulan. 9 bulan okay korang mengandung. Then, dengan senang hati korang buang baby2 ni. Alahai. Kenapa perlu tambahkan dosa.? Dengan dosa kalian berzina lagi. Pastu kalian buang bayi tu lagi. Sekaligus kalian bunuh bayi tu. Ini semua dosa-dosa besar okay!


Pada pendapat aku, pembuang bayi ni, akan membuang bayi mereka kerana tertekan dengan apa yang telah mereka lakukan sebelum ni. Mereka fikir yang mereka dapat menutup salah mereka yang memang dah ternyata salah !

Aish.. Aku kesian sangat dengan bayi2 ni. Apa salah diorang? Apa dosa diorang? Andai kalian tak nak baby tu. Berikan jer dekat orang yang lebih memerlukan anak. Orang yang nak kan anak, akan sanggup mengambil dan menjaga baby kalian tu. Anak itu rezeki. Orang yang tidak pandai menggunakan akal saja yang snggup buang anak ni.! =.=' 

Ni adalah contoh-contoh nasib bayi yang telah dibuang. Aku sedih sangat tau tengok baby2 ni. Kenapa kalian tegar buat macam ni!




Aku nak letak banyak lagi gambar. Tapi aku tak sanggup nak tengok. Wahai pembuang bayi. Tegarkah kalian melihat gambar-gambar ni? Suka lah hati kan? Tak rasa bersalah kah dengan tindakan kalian?

Ni la stastistik yang aku cari kat google untuk tahap umur orang yang membuang bayi. 


Aku sangat berharap yang mereka insaf dengan perbuatan mereka. Please lah jangan buat macam ni. Ni tindakan yang sangat kejam. Bunuh Bayi tu ingat tak kejam ke? Nak2 perempuan yang lakukan perbuatan ni kan? Sejak bila kaum yang lemah ni boleh menjadi kuat untuk membunuh,???

Hurm. Kalau nak kurangkan pembuangan bayi ni lah kan. Baik kalian kahwin je lah. Itu lah jalan yang paling sesuai sekali. Kalau kahwin, pasti! Kalian akan sayangkan baby2 comel kalian. Dan aktiviti-aktiviti seks bebas ni, henti2kan lah. Buat tambah dosa je. Karang mengandung, buang lagi anak. Insaflah wahai Pembuang bayi. Dan kepada sesiapa yang ada niat tu, bertaubatlah!

Semoga mereka dibukakan hati untuk bertaubat dari apa yang telah mereka lakukan.





Tag :

17 comments:

Ziera Azlan said...

salah satu sbb diorang melakukan hubungan seks dgn kekasih mgkin kerana terlalu byk kos & prosedur untuk berkahwin....

so, penyelesaiannya.. utk remaja2 yg dah gatal sgt tu.. nikah kan je diorg tu.. abis citer kn~

Siti Suriani said...

itulah. Lepas tu, pregnant. Bila dah pregnant, tak nak pulak jaga anak tu. So,.memang kawen jer laa kan patutnya.. =.='

100penulis said...

stuju dgn pendapat ziera azlan, tengok zaman sekarang kos kawen pun grand2 punya.. yg xmampu dah tentu boleh terjebak dgn zina + maksiat.. akhirnya.. nyawa2 si kecil jadi mangsa

Siti Suriani said...

Nikah saje dah cukup. Itu yang lebih afdal kalo dah tak mampu sangat kan..

Tapi nak buat macam mana. bile nafsu dah melebihi segala2 nyerr.. anak2 kecil yang tak bersalah yang menjadi mangsa.. astagfirullah.,.

aiman rashidd said...

masya Allah =.=' ALLAH akan bertindak adil atas segala kelakuan ini ...

thanks , done follow you ! if not bgitau tau . sy follow kat tas tu ,,, takut tak masuk :)

Siti Suriani said...

Tu lah.. Tak per lah. Moga2 mereka insaf.. bTW. Aiman. Aiman tak follow siti lagi pun kat sini..:)

aiman rashidd said...

done right ??

Siti Suriani said...

yup.. nway.. thanks following.. :)

YanaMIB said...

yelah..smoga mereka insaf..




psst:: buleh x nk request u buat pop window utk komen box..boleh refer link kt bwh utk tutorial k =)

POP-UP WINDOW MEMUDAHKAN

Siti Suriani said...

Thanks Yana.. :)

*Miss Syahnia* said...

sayu je tgk gmbr tu..
bayi2 kecil mnjd mangsa
mreka tdk bdosa kalo taknak
serahkn saje pd pasangan
yg mmg mahukn bayi2 ini..

tdk patut dbuang camni ;(

Siti Suriani said...

Sedih sangat kan.. Comel2 baby2 ni.. :(

akutetapaku.com said...

kesian bayi tu..

http://akutetapaku85.blogspot.com/

pena rozie said...

salam & follow gak. Nape nak jadi manusia sekarang ni.

Ati Masrif said...

salam kenai,

mereka2 ini mmg binatang kan...

man yusoef said...

betul tu..sedih tengok bayi ni...diorg tak berdosa..apa salah diorg sampai terima nasib macam tu..

Siti Suriani said...

Ape boleh buat. Bile akal tak digunakan dgn sebaiknye. Ni lah yg akan terjdi.