Sunday, July 10, 2011

Sepintas lalu~

Sepintas lalu untuk malam ni.


Dapur 

Mak : Eh. kawan kau tak de kirim salam dengan mak pulak ek sekarang.? Senyap je.
Aku : Kawan mana pulak mak ni.
Mak : Ala. Yang selalu kirim salam tu la.
Aku : Oo.. Entah laa mak. Tak tau laa.. (aku jawab endah tak endah) Nak take2 shower jap eh mak. 



Tengok tv 

Mak : Kau dengan kawan ko tu apa cerita?
Aku : Kawan mana ?
Mak : Kawan akak tu la. Yang selalu kirim salam kat mak tu.
Aku : Owh. Entah la mak.
Mak : Kalau tak, selalu je kan.
Aku : Akak pun tak tau mak.
Mak : Dia buat apa sekarang?
Aku : Akak tak tau la mak.
Mak : Dia keje ke sekarang ? Dia buat apa ?
Aku : Itu pun akak pun tak tau mak. Duk rumah je la kot. (aku gelak sikit)
Mak : Laa. Dulu bukan dia selalu kol2 kau tu ke ?
Aku : Bila masa pulak ni mak. Mana ada la.
Mak : Entah. Kol ke mesej pun mak tak tau lah.
Aku : Haha. Mak ni. Rindu dia ke apa?
Mak : Takde la. Dulu asyik2 kau cakap kat mak. Sekarang ni senyap je. Korang gaduh ke ? Haa..Kau pukul2 dia  ke ape? (mak gelak2)
Aku : Haha. Mak ni. Mana ade la. Eh mak. Dah la mak. Kita tengok tv jom. Meh akak cabut uban mak ek. Hehe
Mak : Haa. Bagus2. Cepat cabut.



Iklan TV Selang sejam.

Mak : Korang gaduh ke ni? Haa.(mak tanya lagi)
Aku : Haha. Mana ada la mak. Mak ni asyik tanya je.
Mak : Ye la. Selalu ada je menda kau cerita pasal dia. Ni senyap je. Korang gaduh ye? (Mak macam gelak)
Aku : Haha. Takde la mak. Macam biasa je laa. Haa. Ke mak yang rindu ni??? haa
Mak : Ada ke mak pulak. Mak tanya je laa.
Aku : Haha. Mak2. Entah la. Akak pun tak tau. Macam tu je lah kot mak. Dah2 mak. Cerita dah start. 



Sampai tiga kali kot mak aku tanya tu tak boleh bla. Nway. Ni hanya sepintas lalu. Tiada kaitan dengan siapa2. Kot. huhuhu




Actually aku tengok cerita Kau Bukan Ibuku. And aku dah decide. Aku just bagi 1 bintang je kat cerita sebab aku tak faham pun jalan cerita dia. Jalan cerita dia pun agak macam tak tersusun. 



By the way, tahniah kepada pihak polis sebab dah berjaya redakan KL. 


20 comments:

Cik Wani said...

hye,, blogwlking here =)

btw jom komen link entry wani ni.

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

Siti Safiyyah said...

fuiyoo istimewanya kawan tu sampai mak tanye.. hehe

Bro ahmad said...

ada ape2 ke..tanya je..mesti ada sesuatu tak? cerita miss ke nih hihihi..:)

Siti Suriani said...

Safiyah ~ haha.. entah2.. hurm.

Siti Suriani said...

bro ~ no komen.. :)

Tea said...

errr. siapa tu? >.<

Bro ahmad said...

misterinyer citer xixi.

Siti Suriani said...

tea ~ kawan.. :)

Siti Suriani said...

bro ~ ape yg misterinyer bro ? misteri nusantara..jeng3.. hehe

Cik Jannah said...

hehe..kawan mana kak/??? mak yang sangat memahami..:0

diana said...

memang kamu dengan budak tu begaduh ke???
akak bukan mak kamu tapi nak tahu je...:p

Siti Suriani said...

cik jannah ~ haha.. seorang kawan yg baik.. :)

Siti Suriani said...

diana ~ mane ade gaduh pun. mak saje je tanyer.. hehe :)

Wanie said...

kawan mane lak ni?
laki ke pompuan?hehe
mak dah tane tu, bagi green light kot..:)

Hazmin Hamudin said...

Aku : mak ni asyik tanya je, mak rindu ke...
Mak : mak nak buat menantu la sebab tu mak tanya...tu pun tak paham ke...mak dah berkenan dah ngan dia ni..

Ni Kali Lah! said...

sweett....:)

Siti Suriani said...

wani ~ erm. entah le.. :)

hazmin ~ hurm..

ni kali lah ~ ye la. hee~ :)

kemboja said...

mak awak rindu dia kut.. hehe salam blogwalking

Siti Suriani said...

haha. erm. ye kot. tapi. tu lah,. :)

BeloG MTT said...

Mak saja nak bagi jeles tu..hehehe =..=