Tuesday, July 12, 2011

Nasib baik lah pakcik~

Assalamualaikum semua.

Woot woot! Lama sudaaa tak tulis blog. Idea tak de lak bila duduk2 kat rumah ni. Haha



By the way. Ada la seorang pak cik ni. Dia tanye lah aku belajar lagi ke tak. So. Of coz laa aku kata aku belajar lagi. And aku tengah cuti semester sekarang. Macam-macam dia tanya aku. Dulu SPM dapat berapa A. Belajar kat U mana. Belajar dah sampai mana dah. Bla. bla.bla. 



Then. Aku jawab la semua soalan dia. Tetiba jer dia cakap. UiTM ni universiti paling bawah sekali. Bila orang tak dapat masuk u, baru dia bagi budak-budak masuk UiTM. What the fish ? Erghh. banyak kali kot tamya aku SPM dapat berapa. Dia ingat budak yang masuk UiTM tu takde A kat SPM ke apa? Geram tau. 



Tak kisah lah aku U apa pun. Agak-agak la kan. Aku tau la. Aku tak pandai macam orang lain. Tapi at least SPM aku dapat la jugak 5A even UiTM pun. Adik aku pun even 6A je pun. Dapat gak UiTM. So, nak kira paling bawah jugak ke ? Sakit woo hati. Dah 4 tahun aku belajar. Ni first time ade orang cakap depan2 cakap macam. Menusuk sehingga ke hujung kalbu gitu noo.. 



Dah rezeki aku dekat sini. nak buat cane kan? Waa.. geram dengan pak cik tu. =.='



Nasib baik aku sabar. Huhuhu~ Kalau tak. Dah lawan dah. Haha. 



Apa pun. Tak kira lah kat mana kita belajar pun, jangan lah nak cakap menda2 macam tu kan. Jaga kata-kata tu. tak baik lah pak cik ni. 



Saya sayang sekolah saya. Universiti saya. UiTM dihatiku. hehe 

13 comments:

...Minah BluR... said...

sokong sangat2!! MB pn Uitm gak.. nyampah bile ade yg pndang rndah kat uitm! knon u dorang lg baik..! hidup uitm!

Syazana Justme said...

huhuhu..sampai ati pakcik tu ckp cm2..panas sungguh atie ni.anyway,uitm still di hatiku..=)

Siti Suriani said...

minar blur ~ sedih kan. kalo yer pun jgn la smpai ckp cmtu kan2.. :)

Siti Suriani said...

syazana ~ ye. kite same.. :)

TWEETY BERT said...

saya pon budak uitm.. uitm dihatiku.. wuwuw

Siti Suriani said...

hehe. ramai yerp blogger dak uitm.. :)

myra yusreena said...

haha..sabooo jela~ ala tapi blaja kat mne2 pown same jekk...yg pnting niat utk blaja mesti mau ada..kan kan? hee :DD

suhaili sarif said...

masa kciks dulu berangan nak study kt uitm
rsa sgt gah..hehe

shahjiehan said...

uitm ke apa ke, yg pnting ilmu kita.. kan kan... dptkan 4flat!!

Siti Suriani said...

betul..betul..betul.. hehe

luv_hEarty said...
This comment has been removed by the author.
luv_hEarty said...

ak xde la bijak..tp xde la bodo sgt kn...but still ak bgga jd wrga uitm.
i heart uitm!! =)

Siti Suriani said...

hehe.. same larh.. :)