Saturday, July 2, 2011

Kau jangan nak semak boleh tak pompuan??!!

Assalamualaikum semua.. :) 

Haha. Macam marah je kan tengok tajuk entry ni. Hehe. Aku tak marah pun. Sesaje je nak buat2 macam marah. :p Apa yang korang rasa bila ada orang cakap macam ni? Its give the bad perspective kan ? 



Aku nampak statement lebih kurang camni la kat salah sorang kenalan aku. 1 boy and 2 girls. Haha. Umur pun still baya adik lelaki aku yang baru masuk U tu je pun. Yang baru habis SPM. So. Kira budak lah kan,.? 



ALkisah nya. Si ex GF ni, comment apa entah dekat wall si ex BF yang buatkan si ex BF duk perli-perli dengan kata2 yang memang tak best langsung untuk didengar oleh budak2 18 tahun ke bawah. Hoho



Tetibe Mrs Honey si lelaki pun datang membackup si BF. Ex GF ni pun apa lagi. Bengang lah kan? So, Mrs Honey vs ex GF = Mr ex BF tersenyum jerp. Sebab bangga ada MrsHoney datang membackup. Haha Pastu si 2 orang gadis jelita ni pun bergaduh. (dalam FB je pun!) Diorang gaduh pun bukan apa pun. Cuma cakap. Ko tu gemuk. Aku ni kurus dari kau. Erk? Macam ****. (banyak kata2 kesat yg xpatut aku tulis kot) Hipokrit.! Kesian sebab suke pinjam duet laki dia lah. Ganggu hub diorang lah. Tak hormat orang tua lah. Sebab si Ex BF ni lagi tua kot. Err. Itu lah. Ini lah. ( versi ni aku tukar jadi baik sikit dan lebih kurang ar. Haha ) =.='



Pastu. Pastu. Pastu. Aku pun boleh senyum je la! Aishh.. Apa laa budak2 zaman sekarang ni. Pasal menda2 kecik camni pun nak gaduh sampai nak bermaki-makian. Kalau lah perangai aku macam tu? Sure mak ayah aku marah giler. Ish. Mintak dijauhkan. Tak de la. Diorang gaduh pun macam diorang tu laki bini. Padahal tak pun. Dalam FB pulak tu. Public kot cik adik. 





Asal aku tulis cerita macam ni ? Ada effect kat sape2 ke ? Ahaa. Takde pon. Cuma aku just agak kecewa + sedih la perangai budak2 sekarang macam tu. Perempuan pulak kan. Nak2 orang tu aku kenal. Hurm. Cakap pun macam tak de insuran. Okay. Aku tak kata aku baik! Aku pun bukan lah baik sangat sampai nak cakap macam ni. Tapi takkan la pasal lelaki pun nak gaduh2 sampai maki2 camtu. Aishh. 



Kadang-kadang kan, kata-kata tu sendiri melambangkan diri seseorang tu. Kalau ko cakap baik, tak de lah orang nak kata ko jahat kan? Tapi dah kalau kata-kata korang tu nampak jahat. Takkan lah orang nak kata kau baik ? Okay. Ni contoh.


Si A cakap. Kau ni pandai lah kira Matematik ni. Nanti kau ajar aku eh ? Aku kureng sikit bab2 kira2 ni.
Si B cakap. Kau ingat kau tu pandai sangat? Setakat buat Matematik ni, aku pun boleh laa.. ! Setakat dapat 80% pun nak berlagak. Pirah!


Okay. Ada beza tak cara diorang cakap ? Takkan ko nak kata si A ni jahat kan? Dan takkan ko nak kata si B ni baik pulak. So. Sometimes kata2 tu adalah cermin dari diri sendiri jugak.



Same goes to si budak2 yang aku cakap tadi. Kalau boleh, kita jaga lah kata-kata. Jangan sampai boleh buat orang bengang kat kita. Or. Buat orang terasa. Or yang boleh singgung perasaan orang lain. Kan? Err..





DAN . Aku memang dah banyak melalut hari ni. Anyway. Have a nice day yerp. Semoga korang gembira dengan apa yang korang buat hari ni okay! 

:):):)

21 comments:

Tea said...

errr, buatlah sesuatu yg mencerminkan diri kte ni baik. nk huru hara sbb sorang laki mmg x lah.. tea pnah gk mcm2 kontroversi jd, yg penting rileks je.. budak2 memang kecoh. -..-

Siti Suriani said...

Haah. betul. budak2 ni mmg macam2 ragam lah.. haha

:)

Cik Puan Momok said...

hm .nk buat cmne kn .byk org byk ragam .

Siti Suriani said...

haha. tu lah . ape boleh buat .. :)

AISHA INANI said...

budak2 br nak naik kan...
gelissss!

hrp2 kita nih tak jadi mcm dorang.. inshaallah...

Siti Suriani said...

dyorang baru 18 tahun. bru bljar kehidupan. :)

Bro ahmad said...

nak gaduh jgn le kt fb..nnti semua orang tau..malu,,, comelnya anak kucing kt atas tu..D

nohoho =) said...

haha...budak-budak sekarang mmg tak tau malu

Siti Suriani said...

Bro ~ jom kite gaduh lam FB jom! haha
nway. kucing tu mmg comel pn.. ^___^

Siti Suriani said...

nohoho ~ haha.. nk wat cane. terlalu bebas sangat kot... hohoho

BeloG MTT said...

Macam macam la.. =.='

Siti Suriani said...

macam2 hal lah.. (O.o)3

EiZaRaZiErYa said...

ahahha..2 lah..pelik lah kan..kenape budak2 nie suke gad02 camnie..ermm..

Rohaizam Rosli said...

comel la kucing tu... huhu terus iejam follow... huhu t jgn lupa singgah blog iejam tau...http://nyuting88.blogspot.com/

Siti Suriani said...

eiza ~ tu kena tnye dyorg .. ;p

Siti Suriani said...

rohaizam ~ follow sbb kucing ?haha

Cha sahaja said...

btul2..ku stuju..
btw, slmt berknln..hehe

Siti Suriani said...

selamat2.. :)

blogtube said...

lumrah dunia... apa pon aku suka tgk.. kambing tu tersenyum... wuahahah! comey

husin said...

http://fahmi-nik.blogspot.com/... pls

Siti Suriani said...

blogtube : yeah. kambing itu mmg comel ! :)


husin : dah2.. :)