Thursday, August 18, 2011

Okay FINE !

Assalamualaikum semua. :)


Fuh. Tak tau laa kenapa hari ni macam penat sangat. Selalu tak macam ni. hua2. Okay. Alkisah nya. Aku just nak cerita pasal rabbits okay hari ni.

Ni bukan rabbit aku. Tapi ala-ala cam ni kot kaler dia. ngee~


Kisah pertama. 

Salah seekor anak rabbit aku dah mati. SEBAB ? bunuh diri ? Bukan. Kena bunuh ? Bukan jugak. Kena buli dengan mak rabbit ? Pun bukan. Tak cukup makan ? Lagi laa bukan..! Bukan. Bukan. Bukannn.! SEBAB nye, dia mati lemas. LEMAS. Huuu... Aku tengok laa rabbit tu tengahari tadi. Tengok-tengok dia ade dah kat dalam mangkuk tempat si mak rabbit ni minum air. Huwaa.. Sedih2. Dah laa warna dia je yang comel. Sobssss.. T__T .. Tapi apa boleh buat. Terima jer laa dengan redha. 



Kisah kedua.

Dulu. Masa mula-mula aku bela rabbit. Aku tak suka. Sebab awal2 dah kena kencing and cakar. Kejam punya rabbits. Har har har. Okay. Lepas dah besar and dah jadi mak and bapak dah pun. Diorang pun okay. And stay cute. And aku pun tak de laa tak suka kan. Sebab diorang comel and baik-baik. 


Then, petang tadi, kira aku nak suruh baby rabbit ni minum susu mak dia la kan. Aku pun bawak masuk rumah. [ Nasib bukan atas karpet ! ] . Then. Secara tiba-tiba si baby rabbit pun membuang air kecil yang sangat banyak ! Grrr.. Aku baru nak buat baik. Tetiba ko wat 'baik' balik ngan aku ek. Fine. Aku pun masuk kan balik kat tempat dia. *Terpaksa laa aku buat amal jariah ngelap lantai hari ni ek. haha.


Anyway. Diorang dah besar dah sikit. Dah boleh nampak kaler badan dia dah. hehe


P/S : Nanti dah besar, mesti rabbit tu comel macam aku. Hahahahaha ! ^___^


*Tajuk kat atas tu poyo*

10 comments:

bunbun said...

haha rabbit pon garang ekk. ingtkan kucing je. baru taw.


takziah la eh yg lemas tu wuwuwuwuuu

Cik Asma BLuppy said...

hahahaha.. mmg ko kne kencing r ni. haha

Dak Fira said...

sori. bace ni http://tintazafraaa.blogspot.com/2011/08/maafkn-aku-lambat-promote-blog-korang.html

Saiazuan said...

nk bela rabit.. tp umi msti marah..hahaa

muhamad hanif said...

malas aa nak bela arnab, kuat makan..


wakakakakaka !!

sukasuki said...

rabbit mati lemas?kesian nya.betol ke. kalo bela arnab cepat membiak?

syahirooAhmad said...

simpati.. :) tak pe, nanti beli lagi..

Ajeyy Rawk said...

salam ziarah yer.. !!

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/kadang-kadang-bosan-juga-berblog.html

SHaRKFiQ SSM said...

laa, apsal xuplaod gambar wabbit anda?? hehehehe

Mah@mahu said...

Nak menjemput semua rakan2 blogger pahang hadir ker rumah sempena dengan raya ini ok sama2 meraikan hari bahagia kita.. Selamat Hari Raya..