Saturday, August 13, 2011

Oh kad raya

Assalamualaikum semua. Dan selamat tengahari. hehe



Kad raya?? Mentang-mentang laa lagi setengah bulan nak raya. Terus fikir kad raya eyh? hehe Kad raya. Siyes laa. Aku teringin nak dapat kad raya. Macam dulu-dulu. Masa sekolah dulu, aku dengan geng aku selalu main tukar-tukar kad raya. Siap main paksa lagi sebab nak dapat kad raya punya pasal. Kalau aku bagi kad kecik, kau kena bagi kad kecik jugak. Kalau aku bagi kad besar, kau kena bagi yang besar jugak. So childish kan? Tapi tu zaman budak-budak la. Hurm. Takde la budak sangat sebab time tu dah sekolah menengah dah pun. Haha.



Then, zaman universiti pun, aku still terima kad raya. Tapi by hand la. Aku just dapat kad raya masa aku sem 1. Sem 2 from kawan-kawan aku. Then tak dapat dah. Sebab sekarang dah guna 'kad teknologi tinggi'. haha.. Zaman sekarang kan cuma guna SMS and sekarang just guna FB jer. Tak best!! Sebab tak boleh nak simpan lama-lama. Dah lama tu kena delete inbox yang banyak mesej raya sebab inbox full. Hehe



Aku actually suka bagi orang kad raya. Dulu-dulu la. Tapi aku nak jugak kad raya kan. So, ko bagi aku, aku bagi kau balik. Haha. Kedekut punya Siti! Tak la. Aku jenis betul-betul appreciate apa orang bagi. So, even bagi kad raya pun, aku tetap simpan elok-elok tauu. Siap ada beg untuk kad raya lagi. Haa.. Dalam beg tu, ada banyak kad raya and sikit surat2 cinta lama and surat perpisahan time sekolah rendah dulu and ada jugak 2 keping duit raya and sekuntum bunga kecil. ececeee~



Hurm. Ada sape-sape yang nak bagi aku kad raya??? ~~~~ Poyoo jer.
:):):)

28 comments:

Asyila Zainuddin said...

dulu mase kecik2 siyes excited kot bg kad raye.. siap pos lagi.. padahal boley je jumpe hari2.. ngee..

ILA HonEyBuNNy said...

kad raya skrg neh dah macam di lupakan kan...

dulu best ja dapat kad raya banyak..betul tu...suka bagi dekat org..pas tu diorg balas...suka ja..ehheh

wahhh...betul2 hargai neh pemberian org yer...;-)

Siti Suriani said...

syila ~ tapi tu semua dulu kan? rindu la zmn tu. hehehe

Siti Suriani said...

ila ~ haha. skg kite gune teknologi jer ucap hari raye kan.. hehe

Far8 budak baik said...

klo aku lagi lahhh.
last dapat time form5..
seyes best bace...
sampai skrg aku simpan wat koleksi..
huh..tapi dah msuk u..
awek sorang jelah kaci..
tu je..uwaaaaaaa

Siti Suriani said...

hahaha.. okay laa tu ade gf still kasi. ak ni xde sape pun nak kasi.. huwaaa...

Wanie said...

skang ni jarang org nak bagi kad raya kan..setempn dah mahal..huhu..klu dah beli kad raya tu, pos wanie satu eh..lalala

[loveyourlife] said...

kalau pakai kad raya, macam real gle kan ucapan hari raya tu? hehe :))

Siti Suriani said...

wanie ~ haha. wanie bgi la dulu kad kat siti. kite tukar2 eh ? haha :p

Siti Suriani said...

loveurlife aka ika ~ ko ntar kad raya ar kat ak satu. msti best punyer kat raya dari ko an ? haha :p

miZz_nizZ said...

u pun dpt kad lg?hbtla..lme dah xdpt=( haha

Siti Suriani said...

hehehe. zaman awal2 masuk u la.. bile dah lame2. xdpat nyerrr.. :)

Dhiya Fariza said...

Jom men send kad raya jom.but virtualy je mampu hehe. I still bagi kad raya yg real to some of the people that I'm actually close to, gotta keep the old tradition alive :)

nashina rika said...

hye. singgah cini bace entry :)

selamt berpuase !

http://hellonashina.blogspot.com/

Siti Suriani said...

dhiya ~ hurm. ur frens are so lucky bcoz they still hve u to send kad raya! :D

Siti Suriani said...

rika ~ selamat berpuasa !

Miscellaneous Smiles said...

siti sent kat sya kad raya nak hehe

Siti Suriani said...

haha. smile laa anta kat siti .. :p

tomatokering :) said...

nakkkk kad rayaaaaaaaaaaaa ;p

Siti Suriani said...

hahaha.. nak jugeee! :p

Saiazuan said...

ad lg ke orng nk anta kad raya ni ek?

Siti Suriani said...

ntah. mgkin ade. tapi tak macam zaman kita dulu2 la. sbb skrg kan bnyak cara baru nak hantar ucapan raya.

meaw said...

ehem-ehem,nak duit rayaaaaaaaaaaaaa,hahaha :P

sis92 said...

kad raya lebih special, ada sentimental value gitu..hehe
jemput dtg blog sis..

syahirooAhmad said...

suatu mase dulu kad raya nih mmg fames habis.. apek2 n nyonya2 kedai runcit pun jual. siap buka tambahan both.. :)

Siti Suriani said...

meaw ~ da besar xley dpt duit raye.. haha

Siti Suriani said...

sis92 ~ kann.. :)

Siti Suriani said...

syahiroo ~ tau xpe ! :D