Tuesday, March 6, 2012

Housemate baru. =)

Assalamualaikum wrb.. :)

Habis sudahh waktu lunch aku. Aih. Tak boleh blaa. Terus bukak blog! Cait. Kerja laa Siti oi! :D


Alkisah cerita, aku memang tengah mencari seorang roomate baru untuk bilik aku yang kosong tu. So, my prennn dah dapat cari sorang. So kelmarin dia datang. Ting tong ting tong, bagi laa duet sewa and deposit kat aku. Dengan tetiba nya petang tu, dia cancel and nak balik duet tu.
' Oh. I'm sorry adik, akak dah bank-in kat tuan rumah la. Kalau nak awak cari orang lain untuk gantikan awak. Okayh? ' 
And, dengan usaha keras yang ada, beliau pun mencari..mencari dan mencari..And hari ni ada lagi budak baru datang. Pukul 7.45 am datang tauu. Haa. So, 1st tu dia okay je and aku rasa aku pun boleh get along dengan dia sebab dia nampak baik. :) Unfortunetely, dia cancel sebab barang dia agak banyak sangat la. So, apa boleh buat. Kena cari yang lain laa pulak kot kan.

'Sori ye Siti, barang saya banyak sangat. Kesian kat awak takut tak selesa pulak and bla.bla.bla...' Aku pun :  'Tak pe la, tak de rezeki duk sebilik dengan awak. Sokay lah.. ;)'

So, dengan semangatnya aku baru nak buat iklan dekat ibilik.com nak cari orang. tak sempat aku nak post tetiba jer, ada sorang ni kol. Kring kring. [ Aku tak sure kenapa aku punya ringtone aku bertukar bunyi. ]
'Rumah ada kosong lagi? Boleh cerita tak macamana rumah tu?' Aku pun cerita laa. Bla. bla. bla. 
Tengahari tadi, Zupp! Aku pun lepas makan dengan kawan-kawan, terus balik rumah sebab dia nak tengok rumah. Sedang aku tangah mendrivekan diri, ada pulak sorang ni kol aku. Time tu aku drive, so aku suruh dia kol balik laa lepas ni. And aku pun jumpa orang yang nak sewa tu and masuk rumah.

'Wah! kemas nye rumah ni! Ok. Saya konfirm nak rumah ni terus. Jangan bagi sape2 ek? Aha,.. Cuba cerita sikit pasal rumah ni..' Aku pun dengan bersopannya : 'Mana ada kemas, sepah la sikit-sikit. [Eceee. Cover2. Padahal baru pagi tadi aku kemas. Muahaha]. Ada peti ais, meja makan, sofa, astro, mesin basuh, masak2 bla.bla.bla.

So, tiba-tiba budak yang kol aku dalam kereta tadi kol balik.

'Awak drive lagi ke? Em. Ada bilik kosong lagi tak? Saya nak sewa boleh?' Aduh! 'Sori awak, awak lambat setengah jam la. Dah ada orang nak tengok rumah. And dia pun dah konfirm. Saya minta maaf yer?'

Maaf ye awak, lambat sikit jer. Kalau pagi tadi pukul 10pagi tu awak kol. Sure awak dapat! Tak de rezeki la tu. Hehe


So, itu lahh alkisahnya mereka yang nak tengok bilik aku. :)

Hope, roommate baru aku ni okay-okay aje lah ye.. Watchaaa!

3 comments:

Anisa Hang Tuah said...

be a close & happy housemate dear =)

Siti Suriani said...

thanks yeah! :)

Siti Suriani said...

thanks yeah! :)