Tuesday, September 20, 2011

Cita-cita

Assalamualaikum semua. :)



Lama gilaaaa aku tak mengupdate blog yg busyuk ni. Kalau ada pun just Wordless Wednesday. Bukan tak de masa. Cuma macam malas jer. Sebab lately banyak je hal yang nak kena settle. Time-time cuti hari tu kerja la sekejap before masuk UiTM. Then. Time-time nak masuk tu, banyak benda la nak kena kemas kan. Masa sampai lak, nak kena berpindah randah pulak kan. Haa. So. Macam tak de masa la pulak nak tulis blog. Weee.. [alasan semata-mata]. 



Masa aku sekarang hanya tertumpu dekat buku and friends. ahaa.. And ada cita-cita nak buat novel sendiri. Cita-cita sambilan. Cita-cita okaysss..! ^^ Tapi semua tu akan berlaku bila aku rajin. Kalau tak. Jangan harap  laa.. haha



Cita-cita aku nak jadi salah seorang board of director sebuah syarikat yang sangat besar. Besar betul impian kan? Well. Biasa la. Nama pun cita-cita kan. Haha.



Masa kecik-kecik dulu nak jadi doktor. Lepas tu nak kawen dengan anak raja. Masa tu umur 8-10 tahun. Ni nama nya terpengaruh dengan cerita-cerita kartun .



Lepas tu bila dah masuk sekolah menengah nak jadi lawyer. Sebab nak ikut jejak mak long aku. Kononnya lah kan. Macam la aku ni bijak sangat ye. Cakap depan orang pun tergagap-gagap. haha Tapi kalau loyer buruk dengan kawan-kawan yang segila-gila dengan aku tu pandai lah. ^_^



Then. Bila dah jadi mahasiswi, cita-cita berubah. Nak jadi seorang akauntan atau juruaudit. Sebab jurusan aku pun ke arah tu kan.



Sekarang pulak? haaa. Aku nak ada sebuah firma perakaunan sendiri. Lepas tu aku nak jadi bos yang baik. Dan aku nak ada pekerja sendiri. Hahaha



Amacam. Best tak cita-cita aku? ^^



Okay lah. Tiba-tiba nak cerita pasal cita-cita. Merepek-repek dah aku tulis ni. Got to go. Ada hal yang perlu disettle kan dengan segera.! :)



P/S : Apa cita-cita korang pulak ?

3 comments:

Addin said...

sama lah kita ! dulu addin selalu tukar cita cita. dulu kononnya nak jadi doktor tapi bila nak belajar sains tu . aduhh ! punya la susah ,

so skrg ni tumpu pada akaun je la . huhu :)

man said...

moga tercapai hendaknya...

L said...

ak dulu kecek2 nk jadi superman... hahaha

dah semayang belom??
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-1.html