Thursday, November 10, 2011

Bentong

Assalamualaikum people! :)

Aku kat Bentong! hehe.. cuti-cuti Malaysia. UiTM bagi 9 hari je pun cuti. Sempena raya haji hari tu plus midterm lah kot kan? ekeke.. so, bila aku nak balik Terengganu balik? Macam biasa. HAri Sabtu ni baru aku bertolak ke Dungun. Jangka sampai dalam pukul 3 petang. Awal kan? :)


Apa cerita terbaru aku? Ahaa.Setelah sekian lama tak berjumpa dengan blog aku ni.. weeee.. Tapi aku tak de cerita baru pun. Sama macam dulu, kini dan sampai bila-bila. Haaa.. Aku dah dapat tempat praktikal. Yang pasti bukan AUDIT FIRM sebab aku pilih nak buat kat COMPANY. Senior cakap kalau sekali dah pergi audit firm tu, memang tobat laa nak pergi kat situ lagi.. Sebab nanti kepala sakit. So, aku pun pilih company. Company apa? Company biasa-biasa je. Tapi yang pasti bukan kat Terengganu or Pahang. Haa.. Kat mana? Teka lah,. :p


Okay.. cerita lain? Tauuu tak.. Kat Bentong kann.. ada orang minyak.! Dan.. Berita dia sampai masuk paper. Well. cerita ni dah basi. Aku tak kisah pun basi ke tak. Tapi sekarang aku duduk dekat Bentong. Alamat rumah aku kat bentong. Bentong. Bentong and Bentong.. So, HARUS lah aku takut sebab orang minyak tu semakin berleluasa.. Dekat pulak tu dengan rumah aku. Maksud aku lebih kurang 1 km or 2km macam tu.. 


Mak aku dah letakkan ayat al-walasr dekat setiap penjuru rumah. Untuk perlindungan. Semoga penduduk Bentong selamat dari ancaman-ancaman orang-orang yang jahat ni..


P/s : Serius aku takut! :(


6 comments:

nia azalia said...

sm0ga slamat hendaknya!

bLaCk pEarL said...

owg minyak brleluasa?! oh god! x sngka sngguh bley ada lg owg2 mnyak nie. aiyak!

Izzati said...

tempat lahir saye tu. hehe insyallah takde pape tu.

L said...

selalu la mengingati DIA. banyakan berzikir dan mmbca Quran..=)semoga dijauhi dari segala musibah.

jom baca kejap..=0
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

Azekzk said...

bentong dekatlh kt tempat ak duduk dulu kt raub...

L said...

salam maal hijrah k..=)

jom baca kejap=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html